Tidsbestilling på 40 11 24 81

Gravidmassage

Som både jordemoder og massageterapeut har jeg en fantastisk ”værktøjskasse” til min rådighed, når jeg giver massage til gravide.
Derfor er der også afsat god tid til en session, så vi kan få snakket om det, der fylder for dig her og nu, og passet det ind i massagen, og jeg giver gerne gode råd med på vejen om motion og øvelser, der kan afhjælpe de evt. gener, du oplever i graviditeten.

Gravidmassage er en helkropsmassage, der består af lange og rolige, blide strøg, suppleret med behandling af evt. gener ved hjælp af forskellige massageteknikker som f.eks. bindevævs- og triggerpunktsmassage. Meget ofte drejer generne sig om smerter i bækken, baller og lænd, om hævede ben og hænder, dårlig nattesøvn, plukkeveer eller krampe i benene.

Men gravidmassage kan også så meget andet. En graviditet er en tid med store omvæltninger, der som regel rummer mange bekymringer og modsatrettede følelser - måske genkender du nogle:

 • glæde over at bære et lille nyt liv
 • bekymring for barnets ve og vel. Bliver det velskabt? Vokser det, som det skal? Kan min krop klare en graviditet?
 • glæde over at blive en familie/øge familien
 • bekymring for det ansvar, der følger med at blive forældre – kan jeg klare opgaven?
 • frygt for den kommende fødsel – hvordan vil den mon forløbe? Kan jeg klare smerterne? Hvordan søger jeg hjælp, og hvordan forbereder jeg mig?
 • forandringer i parforholdet på godt og ondt
 • tro på egen styrke – hvordan står jeg fast?
 • hvordan kan jeg rumme/elske endnu et barn uden at tilsidesætte ældre søskende?
 • hvordan får jeg en travl hverdag til at hænge sammen?
 • vil økonomien hænge sammen?

Hos mig kan du få bearbejdet graviditetens bekymringer og svære følelser gennem samtale og ikke mindst massage. Det unikke er nemlig, at graviditeten gør krop og psyke modtagelig for massage på en ganske særlig og åben måde, som man ellers ikke vil komme til at opleve i samme grad, når man ikke er gravid.
Den dybt afspændende gravidmassage med de særligt lange og rolige strøg får sindet til at falde til ro og giver også plads til at rumme den frygt og uro, som næsten altid er en naturlig følge af at være gravid. Massagen styrker desuden kontakten mellem mor og barn, den virker stress-reducerende, giver en roligere søvn og øger din kropsbevidsthed.
Endelig virker regelmæssig massage i de sidste uger af graviditeten meget befordrende på den kommende fødsel, da massagen har en positiv virkning på din smertetærskel og på din parathed til at gå i spontan fødsel.
Alt i alt vil regelmæssig massage gennem graviditeten være en god investering, hvis du ønsker det bedste for dig og dit barn.
Til en gravidmassage er der afsat 75 minutter incl. samtale og et lille hvil efter massagen.
Pris 600 kr.


Fødselsbearbejdning

Hvis du ikke kan tale om din fødsel uden at græde eller bryde sammen, eller hvis du ikke kan tale om fødslen overhovedet, er der grund til at tage det alvorligt. Særligt alvorligt er det, hvis du samtidig er gravid og mærker, hvordan den kommende fødsel tårner sig op som noget helt uoverskueligt og påvirker din graviditet med angst og usikkerhed.
Graviditeten er det optimale tidspunkt for bearbejdning af et svært fødselsforløb, da krop og psyke er ekstra åben og parat til sådan en proces – du bliver aldrig mere klar end nu, hvor du står over for en ny fødsel.
En ubearbejdet svær fødselsoplevelse sætter sig i kroppen – og dér bliver den siddende med alle de konsekvenser, det kan have for dit liv:

 • tristhed eller depression
 • manglende overskud
 • besvær med moderrollen og tilknytning til barnet
 • skyldfølelse i forhold til barnet
 • udskudt ny graviditet
 • fravalg af ellers ønsket graviditet
 • ønske om planlagt kejsersnit i ny graviditet
 • uheldig indflydelse på kommende fødselsoplevelser
Med andre ord er der tale om ganske alvorlige konsekvenser, som kan have stor indflydelse på dit liv – men sådan behøver det ikke at være.
Med en relativ enkel metode kan du få bearbejdet oplevelsen og gøre dig fri af den tunge og triste bagage, du har båret rundt på – du finder en hylde, hvor oplevelsen kan ligge uden at tynge dig mere, og hvis du er gravid, kan du gå fødslen imøde på en anderledes tryg og rolig måde.
Metoden, jeg anvender til fødselsbearbejdning, består af to dele: samtale og massage. I samtalen gennemgås fødselsforløbet grundigt med fokus på de følelser, der ligger bag oplevelsen. Samtalen efterfølges af en dybt afspændende helkrops-massage med fokus på grounding.

Der er afsat min. 2½ time til hele første session, hvor samtalen nemt kan tage en time, så du skal være indstillet på at afsætte rigtig god tid og ikke mindst sørge for hvile og ro omkring dig resten af dagen og aftenen og meget gerne også de følgende dage. Det er vigtigt, at du går åbent og helhjertet ind i forløbet – at du har tillid til dig selv og processen og er opmærksom på dine reaktioner.
Den første session følges op af endnu en session på 1½ time ca. en uge senere, hvor vi har en opfølgende samtale omkring dine reaktioner på den første session. Efter samtalen gives igen en dybt afspændende helkrops-massage med fokus på grounding.
Normalt vil disse to sessioner være tilstrækkelige til at få bearbejdet forløbet, så du føler dig styrket og genfinder din glæde.
Pris for de to sessioner 1.850 kr.
Efterfødselsmassage

En nybagt mor har, om nogen, brug for omsorg i en periode, hvor alting er ”vendt på hovedet”, og hvor det lille barn kræver omsorg stort set døgnet rundt. Barselperioden er en forunderlig og udfordrende tid med både glæder og bekymringer, med hormonsvingninger og nye roller og også med konstant afbrudt søvn. Det tærer på kræfterne.

Giv dig selv en omsorgsfuld og lindrende helkropsmassage. Har du brug for det, behandler jeg samtidig ømme og spændte muskler især på ryg, skuldre og arme, som er ekstra belastede i barselperioden. Massagen hjælper kroppen og psyken i balance og giver dig større overskud til dig og dit barn. Jo bedre mor har det, jo bedre trives barnet, og den dybe mor/barn kontakt styrkes.

Du er meget velkommen til at have dit barn med – det skal vi nok finde ud, også selvom barnet ikke sover. Blot skal du være indstillet på, at udbyttet af massagen ikke kan blive 100% det samme, som hvis du har fuldstændig fred og ro. Det optimale vil være at få barnet passet, så du fuldt og helt kan nyde din massage uden at skulle koncentrere dig om andet.

Til en efterfødselsmassage er der afsat 75 minutter incl. samtale og et lille hvil efter massagen.
Pris 600 kr.

Efterfødselsmassage i mødregrupper
Hvis I er en gruppe på 3 eller 4 mødre, der gerne vil have efterfødselsmassage, kommer jeg gerne ud til jer med min massagebriks. Det kræver blot et opvarmet rum, hvor jeg kan give massagen nogenlunde uforstyrret. Den enkelte massage varer cirka en halv time og tager udgangspunkt i jeres individuelle behov. Fordelen ved massage i en mødregruppe er blandt andet, at mor, hvis hun ønsker det, kan få sit barn passet af de andre i gruppen, mens hun nyder en halv times massage i fred og ro. Ring og hør nærmere omkring det praktiske.
Pris 400 kr. for hver mor + kørsel.

Massage i forbindelse med efterfødselsreaktion
Går du med triste tanker, angst eller en følelse af utilstrækkelighed, kan det dreje sig om en såkaldt efterfødselsreaktion. Faktisk føler cirka hver 4. nye mor sig i kortere eller længere tid følelsesmæssigt uligevægtig. Det er mest almindeligt, at det kommer ved 1. barn. Hvis du genkender det hos dig selv, er det er vigtigt, at du fortæller om det til en af dine nærmeste, og at du også søger hjælp gennem din sundhedsplejerske eller læge. Også her kan efterfødselsmassage hjælpe. Den blide og omsorgsfulde massage lindrer på forunderlig vis de triste tanker og giver dig ro, afspænding og større overskud.


Praktisk

Jeg har en stor og lang såkaldt U-pude, der kan foldes, så den danner et hul til maven. Det er en super dejlig pude – den støtter rigtig godt op omkring maven og former sig efter kroppen, og i sideleje giver den også fin støtte.
Alternativt ligger de gravide rigtig fint på maven i en simpel badering, som også giver god støtte. Derudover har jeg godt med puder, så du kan ligge eller sidde i lige præcis den stilling, der er bedst for dig.

Det er svært at tørre al massageolien af kroppen – tag derfor noget tøj på, der tåler lidt olie. Du får mest ud af massagen, hvis du kan tage det stille og roligt resten af dagen.
Artikel

Læs artikel: Massage igennem hele graviditeten.